Büntike

Meglepő módon volt pár nyugodt napom. De mint mindennek, ennek is vége lett és visszakerültem fakkolós idegállapotba. Nagy kár érte, de ez van ha a faszverésen kívűl az internet az "egyetlen" szórakozás, és a szokásosnál is nehezebb ellenállni a sok szemétnek ami csak úgy ömlik be bazdmeg a wifin keresztül az ember pofájába.

Például az a hír amit pár napja hoztak le, hogy "Kiskutyáját védte a villamoson halálra késelt férfi" (mondjuk az is épp eléggé felbasz hogy jobb klikkre ezen a szar blogfelületen nem a böngésző menüje jön elő hanem a blog.hu táblázatszerkesztője, de azt inkább hagyjuk). Aztán persze valahogy elfogták őket, kiderült hogy csövesek voltak, meg többszörösen büntetett előéletű, meg minden szar klisé amit el tudsz képzelni. Ember egyáltalán az ilyen? 

De még jobb kérdés, hogy például mi a faszt keres egyáltalán egy ilyen abomináció kint az utcán? És persze nyilván ő az első ilyen visszaeső eset, pszichológusok se láttak még ilyet, most járnak a csodájára, hogyan tehet valaki ilyet egyáltalán, évekig nívós TED előadásokon fog róla a tudományos társadalom értekezni meg tanulmányokat publikálni. De ha ezt a leheletnyi túlzást félretesszük, akkor is egyértelműen sokkal jobb megoldás lenne már az is, ha a megtalált fegyvert ott nyomban belebasznák az elkövetőbe, aztán meg eltüzelnék egy kazánba valamelyik hőerőműben, hogy legalább annyi haszna legyen belőle a világnak amennyi a fűtőértéke.

De adna ez bármi vigaszt annak a szerencsétlennek aki a kutyáját védve kilehelte a lelkét a villamoson? Vagy egyáltalán bárkinek? Hát bizony hosszas gondolkodás után fogadjunk te is arra jutottál, hogy: lófaszt. És ami igazán durva, hogy még a legszebb pompájában tündöklő lófasznál is rosszabb a valóság. Hogy tartják őket X évig abból a pénzből amit még nem vitt el a korona, vagy megmarad a Vitukin megrendezésre kerülő világvége-olimpia stadionhoz rendelt kézműves téglákra elközpénztelenedett szerényke összegből.

És hogy miért? Hát természetesen azért, hogy ha majd kiengedik, akkor meg majd a doromboló cicáját védő arcba, vagy a turulfiókáját repülni tanító kislányba bassza bele majd a kést. Mert hogy a bezártságtól helyrejönni nem fog fejben, az biztosabb mint az, hogy a politikusok lopnak. Ugyanis ahogy bár a szó falsul sejteti, nincs "hely" ahova "visszajönne" az agya, már rég elpusztult az a része. Ha meg nem akkor majd a bezártságtól fog, azon ne aggódjon senki. Én így megcsavarodok bazdmeg lassan, hogy amúgy is home-officeban dolgozok és hozzá vagyok szokva, meg kimehetek a napsütötte teraszomra, 9-12 leszámítva kimehetek a boltba jégkrémért, és ha ki akarom verni a faszom, akkor nyugodtan megtehetem anélkül, hogy a szőrös cellatársammal vagy a biztiőrrel kéne szemeznem közben.

Szóval miért nem lehet a jogi faszságokat félretenni, és valami hasznosabbat kezdeni az ilyen helyzetekkel? És ne értse félre senki, abszolút megillet szerintem is mindenkit a jogi védelem meg az esélyek meg a közpénz. Csak ha épp olyan egyértelmű a helyzet mint a Nap az égen, akkor mi a fasznak? Ha 2 + 2 = 4, akkor azért még összeadod párszor hátha 5 jön ki? És amíg nem elég elrettentő a "bünti" addig esély sincs arra, hogy esetleg a súlyát átgondolja mielőtt ilyet tesz valaki, vagy amíg így nő fel valaki egy közösségben, hogy nem baj majd úgyis kijössz (hogy aztán akkora szabadulóbulit csapj a Márton utcában, hogy aznap már vigyenek is vissza - ha van akkora szerencsénk).

Pedig ha komolyan ráfeküdnének, és a néhai lapáttologatás mellett komolyabb hasznot hozó tényleges életfogytig tartó munka járna egy ilyesmiért, akkor jobban megfontolnák. Gondolj csak bele, ezek az emberek alapból írtóznak a munkától, félnek tőle mint a tűztől! Verekedés, késelés, gyilkosság, ezekre a szemük se rebben sokaknak, olyan mintha neked valaki suttogná a füledbe hogy "Tej, nyugalom, nyugdíj, békesség", de mivel az emberek alapból félnek az ismeretlentől, ezért ha meghallja hogy ingyen munka örökké, mivel nem ismerik a munka fogalmát, menten összefosnák magukat. Garantált siker, biztos a nyerés.

És ez persze egy kiragadott téma volt a sok közül, de sok más területen is balfaszkodás megy időtlen idők óta. Vegyük például a kutyaszart. Hiába vannak kihelyezve ismeretterjesztő anyagok a lakosságnak, hogy a kutyák bizony nem képesek maguk után felszedni (és ezt értsd szó szerint, menj nézz körbe Terézvárosban ha a saját szemeddel akarod látni), meg jár érte galaktikus százforintos bírság, ráadásul teli van kúrva minden sarok kamerákkal... mégis sokan le se szarják a szart, sőt láttam akkorákat is, hogy lefogadom valaki kézenfogva párban szart a kutyájával.

De ha mondjuk nem fix aprópénz lenne a kockázat, hanem ha valakit másodszor rajtakapnak hogy otthagyja, akkor félmillió, plusz két hétig mindennap pár órában kötelező utcaseprés, harmadjára meg az előző kétszerese, és így tovább, és pár hónapig ezt komolyan ellenőriznék is, akkor olyan tiszta utcák lennének a legtöbb kerületben, hogy már én mennék odaszarni sunyiban annyira hiányozna a régi mocsok. Vagy például ha a BKV útjába meg járdára parkoló autóknál többedik visszaesésre a fix díj helyett a tulajdonos autója listaárának a felét kéne kifizetni, akkor bármennyire is könnyfakasztó, de közel nullára esne a zebrán meg troli előtt parkoló autók száma is (ha meg valakinek orbitális nagy fasza van és mégnagyobb pénztárcája, és csakazértis odaáll, akkor az elég jó biznisz lenne a városnak azért).

Csak hát kéne valaki aki odabasz az asztalra, a töketleneknek meg engedniük, hogy egyáltalán odabaszhasson az asztalra valaki. Helyette viszont még a koronázgatás közben is arra megy el a maradék puskapor, hogy a Soros miatt szar a forint...

Címkék: közélet